november 15

Unieke beelden uit 1915 – Marinekorps Flandern te Zeebrugge

Soms zoek je iets anders op het internet, maar kom je toevallig unieke beelden tegen. Zoals deze uit 1915 uit Zeebrugge van het Marinekorps Flandern van het Duitse leger. Dezelfde soldaten bezochten soms ook Lissewege, want hier was onder andere de refter van dit Marinekorps. In het filmpje zie je o.a. de soldaten op het strand in Zeebrugge hun eten halen en opeten: https://www.youtube.com/watch?v=MvryyV8t3wY

Meer over het Marinekorps Flandern lees je in het blogbericht over vluchtelingen in Lissewege tijdens WO I en in het blogbericht over de kunst van Richard Fiedler in Lissewege.

Wie in het algemeen meer wilt weten over de Eerste Wereldoorlog in Belgiƫ kan de volgende filmpjes op Youtube bekijken:

Wil je meer weten over de geschiedenis van Lissewege?

Grasduin in onze kennisbank (in opbouw). Wie een bijdrage wilt leveren kan altijd een mailtje sturen naar cunamo@proton.me

Lees een thriller die zich afspeelt in Lissewege

Zoektocht naar de heilige graal van de tempeliers, verborgen symboliek in de kerk, een seriemoordenaar die moordt volgens de 7 hoofdzonden, wat wil je nog meer? Met spotifylijst.

Overnachten

Als je wilt overnachten in Lissewege, kan je kijken op de pagina Overnachten, maar je kan hieronder ook direct zoeken via Trivago voor de beste deal. Vergeet niets op vakantie met de handige checklists van Checklistworld.be.


Voor als je nog meer informatie wilt:

Het Mariabeeld in Lissewege

Het Mariabeeld in Lissewege
>