Rondleidingen Lissewege

Rondleidingen in Lissewege

Hier vind je geen traditionele rondleidingen met een opsomming van data, historische feiten of de droge geschiedenis. De rondleidingen op deze pagina worden gegeven door Bo Vickery, een schrijfster en verhalenverteller. Als je weet dat ze de Belgische Dan Brown wordt genoemd door de lezers van haar thriller Niets is wat het lijkt. Het witte dorp dat zich in Lissewege afspeelt, dan weet je dat je verhalen zult horen over mysteries en geheimen. Over verborgen symboliek en legendes uit het dorp. Spannende verhalen die je doen versteld staan.

Voor wie de geschiedenis van het mooie witte dorp Lissewege en zijn imposante kerk en toren, beter wil leren kennen is het zeker aangeraden om dit spannende boek te lezen. Het stuk over de tempeliers en de kruisvaarders en de monniken van Ter Doest met Willem van Saeftinghe en alle geheimen daaromtrent nemen je zo mee de Middeleeuwen in ..echt of fictie? Aan de lezer zelf om uit te maken…of ook niet..:-))…zeker een aanrader !!

Recensie van Myra59 op Bol.com

Deze rondleidingen leren je terug te zien wat de kerkbouwers wilden dat je zag. Wat enkel de ingewijden wisten.

RONDLEIDING KERK OLV BEZOEKING LISSEWEGE

De verborgen symboliek van de kerk OLV Bezoeking te Lissewege(duur 1 uur 15 minuten).

Gids: auteur Bo Vickery van het de thriller Niets is wat het lijkt. Het witte dorp.

Wil je een voorproefje omtrent mysteries die te maken hebben met Lissewege? Dan kan je het promotiefilmpje hieronder van Bo Vickery voor haar thriller bekijken.


Een deel van de opbrengst van de rondleidingen in de OLV Bezoeking kerk te Lissewege dient voor de restauratie en het onderhoud van de kerk en wordt gegeven aan de kerkfabriek OLV Bezoeking te Lissewege.

De rest is voor het project Bokido van vzw Cunamo.

Meer informatie over de Onze Lieve Vrouw Bezoekingkerk vind je op deze pagina.

In 2020 heeft Focus-WTV in opdracht van de dienst voor toerisme een promotiefilmpje opgenomen:

 

Een rondleiding kan je altijd combineren met een kerktorenbezoek, waarover hier meer informatie voor een uniek zicht op de omgeving.

WEGENS CORONA VOORLOPIG GEEN RONDLEIDINGEN

Groepsrondleidingen

Rondleidingen gidst Bo Vickery enkel op vrijdag- en zondagnamiddag vanaf 14u30 om haar inspiratie voor het schrijven niet te veel te storen :-). Prijs: 300 euro. 

Groepen die voor de toekomst een rondleiding willen organiseren, kunnen altijd een mailtje sturen naar visitlissewege@gmail.com. Zodra rondleidingen terug doorgaan, zal er met je contact genomen worden. Vermeld in ieder geval de datum van je keuze voor een rondleiding.

Er worden speciale maatregelen genomen in kader van corona:
ENKEL MITS RESERVATIE EN BETALING VOORAF - MAX 20 PERSONEN – MONDMASKER VERPLICHT

VOORLOPIG GEEN RONDLEIDINGEN MEER

Georganiseerde rondleidingen door Bo Vickery voor individuen

Soms organiseert vzw Cunamo zelf een rondleiding waarbij Bo Vickerygidst. Prijs per persoon 15 euro. Volg Bo Vickery op facebook of schrijf je in op haar nieuwsbrief om te weten wanneer dergelijke rondleiding nog eens wordt georganiseerd.
Tickets worden verkocht via Eventix. Wisselen van individuele tickets is bij overmacht mogelijk via Ticketswap, www.ticketswap.beofwel via terugbetaling, contacteer hiervoor visitlissewege@gmail.com.

Traditionele rondleiding door het dorp Lissewege

Wil je toch liever een traditionele rondleiding door het dorp?

Dan kan je contact nemen met VVV Lissewege.

Rondleiding in de natuur rond Lissewege

De natuurgebieden rond Lissewege met de unieke zilte gebieden, kan je ontdekken via rondleidingen en wandelingen van natuurpunt.

Via deze link kan je een gids boeken of meer informatie vragen rond de wandelingen.

 

Wil je meer leren?

Bekijk onderstaande blogartikelen

>