Praktisch

Combineer je bezoek op zondag aan Lissewege met een rondleiding 

Wie gastronomie, cultuur en geschiedenis wilt combineren, is hier op de juiste plaats. Op zondag kan je een rondleiding met auteur Bo Vickery volgen ofwel over het verhaal van Lissewege, de verloren geschiedenis ofwel de geheimen van Ter Doest ontdekken. Reservatie en aankoop ticket vooraf verplicht. Check de data.

Hoe Lissewege te bereiken?Lissewege ligt in België, tussen Brugge en Zeebrugge op 10 km van de Belgische kust. Lissewege ligt midden in de veelhoek Damme – Brugge – Zuienkerke – Blankenberge en Knokke-Heist. Klein detail: de kaart hierboven in Google Maps toont het vroegere grondgebied van Lissewege (voor de onteigening in 1899 voor de haven van Zeebrugge).

Lissewege bereiken met de auto

Lissewege is gemakkelijk bereikbaar via de N50 (Brugge-Zeebrugge) of de A11 (Brugge – Knokke-Heist)en N49 (Brugge-Antwerpen). Op de GPS voert u Onder de Toren Lissewege in als je de marktplaats met de kerk wilt bereiken, dat is het adres van de kerk.

Parkings in Lissewege

De parking in Lissewege is schaars.  Alle parkings zijn gratis.

Er is een grote parking in de Pol D’Hondtstraat met voldoende parkeerplaatsen (5 minuten te voet naar de kerk en het marktplein).Er is ook nog een kleine parking in de Jacob Reyvaertstraat, in de buurt van huisnummer 19 achteraan de kerk, maar deze kan in de zomer volzet zijn.Er is ook parkeerplaats op het marktplein (Onder de Toren) aan de kerk, maar zeker in de zomer is dit snel volzet.Lissewege bereiken met de trein

Elk uur (of soms in de zomer elke 2 uur) is er een trein die stopt in Lissewege (trein richting Zeebrugge als je vanuit Brugge komt of de trein richting Brugge als je vanuit Zeebrugge start).

Vanaf het station is het enkele minuten te voet, je ziet de kerktoren al staan. Raadpleeg hiervoor de website van de NMBS: https://www.belgiantrain.be/nl

Lissewege bereiken per bus

In Lissewege stopt er een belbus en sommige lijnbussen passeren het dorp, raadpleeg hiervoor de website van De lijn: www.delijn.be.

Lissewege bereiken met de fiets

Vanuit Brugge kan je langs de Pathoekeweg en het Boudewijnkanaal gemakkelijk Lissewege bereiken. Er zijn fietsenstallingen voorzien op het plein voor de kerk.

Mits een consumptie kan een elektrische fiets opgeladen worden bij bistro De Kip, Jacob Reyvaertstraat 1, Lissewege (op de hoek aan de J. Reyvaertstraat – Onder de Toren). Facebookpagina Bistro De Kip

Kaarten van LissewegeHet dorpsplan van Lissewege met vermelding van straten en bezienswaardigheden kan je downloaden via deze link naar Visitbruges.

Overzichtskaart van het Brugse Ommeland
Overzichtskaart van het Brugse Ommeland bestellen.

Voor kaarten van wandel- en fietsroutes te Lissewege zie de pagina Ontdekken.

Voor Eten & Drinken, zie de pagina Eten& Drinken in Lissewege.
Voor overnachtingen, zie de pagina Overnachten in Lissewege.

Wil je meer leren?

>