Ontdekken

Ontdek Lissewege, het witte dorp

Ben je nog nooit in Lissewege geweest? Lissewege, een deelgemeente van Brugge? Dan moet je dringend een ontdekkingstocht ondernemen. Het liefst in levende lijve, maar als dat niet kan, dan kan je ook online je reis aanvangen. Via deze pagina kan je Lissewege verder ontdekken.

Je ontdekkingstocht in Lissewege is opgesplitst in:

Bezienswaardigheden in lissewege

In Lissewege zijn er veel bezienswaardigheden voor zo’n klein dorp. Je keert terug in de tijd. Je kan volgende gebouwen zien:
Onze Lieve Vrouw Bezoeking kerk
Kerktorenbezoek Lissewege
Abdijschuur van Ter Doest
Het station van Lissewege
Bezoekerscentrum en heiligenmuseum
Snoepwinkel De Soete Paepe
Bunkers Atlantikwall
Geocaching in Lissewege bij de bunkers

Kunst in Lissewege

Lissewege is een kunstenaarsdorp. Er wonen kunstenaars, zoals schrijvers (ik kan niet anders mezelf te vermelden), maar er vindt ook jaarlijks een beeldenroute plaats, er is een kunstencentrum in de zomer waar je verschillende kunstenaars kan ontmoeten en ook verschillende activiteiten plaatsvinden, maar je vindt er ook een aantal kunstgalerijen. Meer informatie op de pagina over kunst in Lissewege. 

 

Natuur in Lissewege

Er is meer natuur in Lissewege dan je denkt. Er zijn gronden die beheerd worden door Natuurpunt met unieke plantengroei. Als je geluk hebt, kan je zelfs een reiger zien. Ontdek meer op de pagina over de natuur.


Wandelroutes in Lissewege

Een klein dorp nodigt uit tot wandelen. Zeker een dorp met oude huizen dat omringt is door een unieke natuur.

Fietsroutes en vesparoutes in Lissewege

Ook de fietser kan in Lissewege zijn hart ophalen. Damme, Knokke-Heist, Blankenberge, Zeebrugge en Brugge liggen maar op enkele kilometers afstand. 

Jaarlijkse evenementen in Lissewege

Elk jaar heb je in Lissewege de Maria Ommegang in mei, een processie met het Mariabeeld, maar ook de kunstbeeldenroute of het lichtfeest. Tenminste als corona het toelaat. Ontdek meer op de pagina over jaarlijkse evenementen in Lissewege.

Wil je meer leren?

>