oktober 21

Lissewege in Vlaanderen Vakantieland en op Radio Twee

Lissewege in de media: Vlaanderen Vakantieland, Radio Twee en Vive le vélo

Vorige zaterdag was Lissewege te zien in Vlaanderen Vakantieland met ondergetekende als gids.

En jawel hoor, de aflevering in seizoen dertien, was aflevering dertien. Wie een rondleiding van mij gevolgd heeft, weet dat dit geen toeval meer is.

Wil je deze aflevering bekijken? Je vindt meer informatie op deze pagina van Vlaanderen Vakantieland. De aankondiging wat Lissewege betreft, is als volgt:

Vlaanderen Vakantieland 13: op schattenjacht in Lissewege

Lissewege, een charmant wit dorpje tussen Brugge en de kust, deed in de middeleeuwen dienst als stopplaats voor bedevaarders op weg naar Santiago de Compostella. In de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk verwijst meer dan één element er naar de verloren schat van de Tempeliers. Zou de schat in Lissewege verborgen kunnen zijn? Lokale gids en schrijfster Bo Vickery heeft haar handen vol aan de vele theses, en schreef er een spannend boek over. Move over Dan Brown, de ware religieuze mysteries spelen zich af vlak onder onze neus. Samen met Bo gaan Ann en Laura op zoek naar sporen van de ridderorde en hun legendarische schat.

Kan een afbeelding zijn van auto, buitenshuis en de tekst 'VLAANDEREN VAKANTIELAND'

Lissewege, het Santorini van Vlaanderen volgens Radio twee

Ik moest eventjes opzoeken wat Santorini was, ik ga eerlijk zijn, een auteur kan niet alles weten. Het is blijkbaar een Griekse eilandengroep die te maken heeft met oude, grote vulkaanuitbarstingen die schade hebben aangericht in de oudheid. Eén van de eilanden heet Thera en dit komt van het Oudgriekse Θήρα, dat jacht of jachtbuit betekende.

Is er dan toch een schat in Lissewege te vinden? Santorini wordt ook in verband gebracht met Atlantis, (hé een 'is' in die naam, zoals de 'Lis' in Lissewege), met de rookwolken die Mozes zag en het duister in de plagen van Egypte. Niet zo'n mooie vergelijking als dorp.

De vergelijking komt van een mede-auteur Sophie Allegaert uit Brugge die het boekje 'Bij ons in het dorp, 50 plekken waar je gelukkig van wordt'. En jawel, Lissewege komt er in voor. Dus als je gelukkig wordt van sommige dorpen te bezoeken, heb je geen enkele reden meer om Lissewege niet te bezoeken. Het blogartikel van Radio Twee hierover kan je terug vinden via deze link. Als je wilt weten wat zij van Lissewege vindt, zal je het artikel moeten lezen.

Dat Radio Twee in Lissewege terecht komt, is misschien geen toeval. Eén van de radiopioniers, Juliaan Vandepitte heeft hier gewoond en heeft een herdenkingsmonument in Lissewege (lees er meer over in dit blogartikel)

Vive le vélo in Lissewege

Op 21 september 2021 was Vive le Vélo te gast in Lissewege. Dat was niet de eerste keer, enkele jaren voordien was dit ook het geval. Dat de datum het begin van de herfst was in het jaar 21, vind ik persoonlijk dan weer een leuke numerologische combinatie. De schuur van Ter Doest was de locatie.  Met Bram Tankink, Elke Bleyaert en Jasper Stuyven. Je kan deze aflevering via deze link herbekijken

5 redenen om Lissewege te bezoeken

Ladybiker Katleen bezocht in opdracht van Radio Twee Lissewege. Zij vond vijf redenen om Lissewege te bezoeken. Vijf, een getal dat ook aan bod komt in de reportage van Vlaanderen Vakantieland. Welke vijf redenen zijn had, zal je moeten lezen in dit blogartikel op de website van Radio Twee. Maar weet je wat? Er zijn nog meer redenen om Lissewege te bezoeken. Welke die zijn, zal je zelf moeten ervaren. 

Wil je meer weten over de geschiedenis van Lissewege?

Grasduin in onze kennisbank (in opbouw). Wie een bijdrage wilt leveren kan altijd een mailtje sturen naar cunamo@proton.me

Lees een thriller die zich afspeelt in Lissewege

Zoektocht naar de heilige graal van de tempeliers, verborgen symboliek in de kerk, een seriemoordenaar die moordt volgens de 7 hoofdzonden, wat wil je nog meer? Met spotifylijst.

Overnachten

Als je wilt overnachten in Lissewege, kan je kijken op de pagina Overnachten, maar je kan hieronder ook direct zoeken via Trivago voor de beste deal. Vergeet niets op vakantie met de handige checklists van Checklistworld.be.


Voor als je nog meer informatie wilt:

Het Mariabeeld in Lissewege

Het Mariabeeld in Lissewege
>