Kunst in Lissewege

Dit is een website van een privaat persoon, check altijd op de verwijspagina's voor actuele maatregelen.

Combineer je kunstbezoek met een rondleiding 

Je kan je bezoek aan Lissewege nog interessanter maken doro het te combineren met een rondleiding over symboliek, numerologie en mysteries in de kerk van Lissewege.

Kunst in Lissewege

Lissewege is een kunstdorp waar in de zomer veel kunstenaars hun werken tentoonstellen. Je vindt er kunstgalerijen, een kunstencentrum en een beeldenroute.

De Beeldenroute Beelden in het witte dorp

Elk jaar organiseert kunstenaar Gratien Dendooven een beeldenroute vanaf het eerste volledige weekend van juli tot en met het voorlaatste weekend van september. Meer informatie over de beeldenroute vind je in via de pagina Beelden in het witte dorp.

Je kan meer lezen over de Beeldenroute op deze pagina van deze website.

Kunstencentrum ’t Vaartje

In juli en augustus kan je het kunstencentrum ’t Vaartje bezoeken, zie onze pagina over kunstencentrum ’t Vaartje voor meer informatie. Het is een plaats waar kunstenaars een plaats vinden om hun werk voor te stellen en waar je allerlei workshops kan volgen. Blinden en slechtzienden tonen er hun werk. Mits afspraak kan je de Dark Art Room bezoeken. Je kan er iets drinken en eten en allerlei activiteiten bijwonen. Een promofilmpje van Focus-WTV geeft meer uitleg over de werking van het kunstencentrum ’t Vaartje:

Lisseweegs Vaartje 28, +32 473 74 03 85, www.tvaartje.be

Kunstgalerijen in Lissewege

Kunstgalerij Den Engel, Walram Romboudtstraat 15, 8380 Brugge

Arte Latte, keramiek, Stationsstraat 3 , https://www.artelatte.be/collectie/ of facebook.com/artelatteLissewege

Muziekconcerten in Lissewege

Jaarlijks vinden er in de kerk van Lissewege wegens de prachtige akoestiek concerten plaats, zoals bijv. het MA-festival of andere klassieke concerten (bijv. een concert van Händel).

Lichtfeest in Lissewege

Elk jaar in augustus vind je lichtkunstenaars in het witte dorp. Gedurende twee avonden kan je je verwonderen over de lichtinstallaties en feeërieke figuren die rondlopen in het dorp. Meer informatie vind je op deze pagina van de website.

Wil je meer leren?

>