Getuigenissen van locals uit Lissewege

Focus-WTV heeft al enkele jaren na elkaar promotiefilmpjes in opdracht van de Dienst voor Toerisme opgenomen in Lissewege. Om je te overtuigen om naar Lissewege te komen. Door deze filmpjes zie je de meeste bezienswaardigheden en snuif je de sfeer op.

Het MA-festival, een festival rond klassieke muziek houdt jaarlijks concerten in de kerk wegens de goede akoestiek en de schuur van Ter Doest.

Een torenbezoek aan de kerk van Lissewege

De toren van de kerk van Lissewege is tijdens de zomer te beklimmen. Je hebt er een uniek zicht op de zee en de haven van Zeebrugge. Het is de enige toren waarop je de zee kan zien.

Een impressie van VVV Lissewege

Kunstencentrum ’t Vaartje

Lissewege ademt kunst, al eeuwenlang. In de middeleeuwen waren het de monniken van Ter Doest die met hun befaamd scriptorium kunstige boeken maakten. Nu zijn het schilders, keramisten, hoedenmakers, kaartenmakers, schrijvers en poëten. Het Kunstencentrum ’t Vaartje is de creatieve hub in omstreken voor kunstenaars van heinde en verre.

Ook blinden en slechtzienden kunnen er terecht als kunstenaar. Je kan meer dan je denkt, beperkingen hoeven nooit een einde te zijn, maar een pluspunt, zoals deze filmpjes bewijzen.

Keramiek Ilse Boudens

Dat Lissewege een kunstenaarsdorp is, kon je hierboven al lezen. Ook Ilse Boudens vond er haar plek met haar atelier en shop nadat ze verliefd werd op het dorp.

De beeldenroute

Gratien Dendooven, bezieler van de beeldenroute legt zijn initiatief voor de jaarlijkse beeldenroute uit en zijn roots in Ter Doest.

Het jaarlijkse lichtfeest in augustus

Elk jaar in augustus zijn er twee avonden waarop het lichtfeest plaatsvindt (behalve tijdens corona).

Impressies van het lichtfeest bij een lokale inwoonster, Els Styns.

Natuurgebieden in Lissewege

Lissewege is omringd door natuurgebieden. Natuurpunt organiseert tijdens de zomer regelmatig wandelingen.

Uitleg over de bijzondere natuurwaarde van de zilte weiden rond Lissewege en de geleide wandelingen

De barbier van het dorp

In Lissewege heb je nog een echte authentieke barbershop. Je waant je eventjes met een teletijdmachine.

B & B De Lisdode

In Lissewege kan je ook logeren in de B&B De Lisdode, gevestigd in een oude boerderij achter de kerk.

Wil je meer leren?

>