juli 29

Een torenbezoek op de kerktoren van Lissewege

Dit is een website van een priv├ępersoon. Check voor de actuele situatie van horeca, B&B en data van evenementen de websites of facebookpagina's waarvan de link hier wordt vermeld.

De kerktoren van Lissewege is een prachtige uitkijkplaats. Een activiteit voor heel de familie. De vergezichten zijn fenomoneel vanop de 50 meter hoge toren. De enige kerktoren waarvan je de zee kan zien (Lissewege lag aan zee tot eind 19e eeuw Brugge de gronden liet onteigenen voor de haven van Zeebrugge). 

Lissewege

Je ziet de kust van Oostende tot Knokke, de polders en bij helder weer zelfs de kust van het Zeeuwse eiland Walcheren! De haven van Zeebrugge ligt ook dichtbij. En dan is er natuurlijk het zicht op de 3 monumentale torens van Brugge; het belfort, de Sint- Salvatorskathedraal en de 122 meter hoge OLV-kerk die samen met de OLV-kerken van Meetkerke, Damme en Lissewege in een kruis ligt. Je leert hier meer over tijdens een open rondleiding of je leest er meer over in de thriller Niets is wat het lijkt. Het witte dorp van auteur Bo Vickery

De kerktoren zal op 21 juni 2023 vernieuwd terug geopend worden en is vanaf die datum alle dagen gratis te betreden. Op de eerste verdieping zal een uurwerkmuseum gevestigd zijn met een tentoonstelling over de tijd. Meer info volgt.

Je leest er in dit blogartikel meer over.

Wil je meer weten over de geschiedenis van Lissewege?

Grasduin in onze kennisbank (in opbouw). Wie een bijdrage wilt leveren kan altijd een mailtje sturen naar cunamo@proton.me

Lees een thriller die zich afspeelt in Lissewege

Zoektocht naar de heilige graal van de tempeliers, verborgen symboliek in de kerk, een seriemoordenaar die moordt volgens de 7 hoofdzonden, wat wil je nog meer? Met spotifylijst.

Overnachten

Als je wilt overnachten in Lissewege, kan je kijken op de pagina Overnachten, maar je kan hieronder ook direct zoeken via Trivago voor de beste deal. Vergeet niets op vakantie met de handige checklists van Checklistworld.be.


Voor als je nog meer informatie wilt:

>