juli 29

Een torenbezoek op de kerktoren van Lissewege

Dit is een website van een privépersoon. Check voor de actuele situatie van horeca, B&B en data van evenementen de websites of facebookpagina's waarvan de link hier wordt vermeld.

Een torenbezoek op een platte kerktoren is een belevenis voor heel de familie. Gecombineerd met de ingesproken rondleiding van auteur Bo Vickery kan je zo anderhalf tot twee uur doorbrengen bij de merkwaardige kerk in het dorp en tussendoor een terrasje doen of gaan eten in één van de vele restaurants.

Vanop de bijna 50 meter hoge toren van Lissewege is het uitzicht uniek.

Foto kerktoren Lissewege gemaakt door een Lissewegenaar Bruno Jacxsens

Je ziet de kust van Oostende tot Knokke, de polders en bij helder weer zelfs de kust van het Zeeuwse eiland Walcheren! De haven van Zeebrugge ligt ook dichtbij.
En dan is er natuurlijk het zicht op de 3 monumentale torens van Brugge; het belfort, de Sint- Salvatorskathedraal en de 122 meter hoge OLV-kerk die samen met de OLV-kerken van Meetkerke, Damme en Lissewege in een kruis ligt. Je kan hier meer over lezen in de thriller Niets is wat het lijkt. Het witte dorp van Bo Vickery of over horen in de rondleiding in de OLV-kerk van Lissewege die je kan aankopen om op eigen tempo te volgen op je smartphone.

De kaart uit Niets is wat het lijkt. Het witte dorp van Bo Vickery

INFO

Aantal trappen: 264: stenen wenteltrap tot de klokkenzolder, houten welteltrap tot het torenplatform.
Borstwering: Ongeveer 1,40 m.
De trappenruimtes zijn vanaf beneden tot boven verlicht.
De uitbater kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongevallen tijdens het bezoek van de Toren.

TOEGANGSPRIJS
Volwassenen: 2 Euro – Kinderen (-12j): 0,50 Euro

PRAKTISCHE INFO – OPENINGSUREN – RESERVATIE GROEPEN 2021
Maand juni: Op 19 & 20 en 26 & 27 juni van 14u00 tot 17u00.
Van 1 juli tot 31 augustus is de toren elke namiddag geopend van 14u00 tot 17u30.
Maand september: Op 4, 5 & 8 en 11 & 12 september van 14u tot 17u00.
Voor groepen vanaf 25 personen is de toren buiten het seizoen en de openingsuren open op afspraak via de torenwachter op dit nummer: 0032 495 38 70 95 (VVV Lissewege).
Bij reservatie van een groepsbezoek dient de groep op de afgesproken tijd aanwezig te zijn en het minimum basisbedrag van 20 euro te hebben gestort op BE82 7380 1020 9068 van de VVV-Lissewege vzw, met de vermelding van datum van bezoek en naam van de groepering.

De torenwachter wacht maximum 15 minuten na de afgesproken tijd. Het reeds betaalde basisbedrag van 15 euro voor het torenbezoek zal niet terugbetaald worden indien de groep niet komt opdagen of te laat komt.
Deze maatregel moet VVV Lissewege helaas treffen omdat bepaalde groeperingen er een traditie van maken om veel te laat, of zelfs niet op de afspraak opdagen.

CONTACTPERSOON TORENBEZOEK LISSEWEGE
Contactpersoon: 0032 495 38 70 95 – Dhr Rudy Desmedt (alleen voor bezoeken in groepsverband vanaf 25 personen buiten het openingsseizoen 2021)

Wil je meer weten over de geschiedenis van Lissewege?

Grasduin in onze kennisbank (in opbouw). Wie een bijdrage wilt leveren kan altijd een mailtje sturen naar cunamo@proton.me

Lees een thriller die zich afspeelt in Lissewege

Zoektocht naar de heilige graal van de tempeliers, verborgen symboliek in de kerk, een seriemoordenaar die moordt volgens de 7 hoofdzonden, wat wil je nog meer? Met spotifylijst.

Overnachten

Als je wilt overnachten in Lissewege, kan je kijken op de pagina Overnachten, maar je kan hieronder ook direct zoeken via Trivago voor de beste deal. Vergeet niets op vakantie met de handige checklists van Checklistworld.be.


Voor als je nog meer informatie wilt:

B&B Maison Marraine

B&B Maison Marraine

Walram Romboudt (1598-1668)

Walram Romboudt (1598-1668)
>