augustus 25

Bezoekerscentrum en heiligenmuseum Lissewege

Dit is een website van een privépersoon. Check voor de actuele situatie van horeca, B&B en data van evenementen de websites of facebookpagina's waarvan de link hier wordt vermeld.

Je kan in Lissewege in de zomer en tijdens sommige weekends het bezoekerscentrum en het heiligenmuseum bezoeken.

In het bezoekerscentrum vind je een kleine collectie omtrent de geschiedenis van Lissewege die je kan bezichtigen en het heiligenmuseum vertelt het verhaal van de heiligenbeelden.

Ze zijn beiden gevestigd in de Oude Pastoriestraat 5, Lissewege aan de achterzijde van de kerk. VVV Lissewege zelf is echter gevestigd in de Walram Romboudtstraat 7.

Hieronder vind je een aantal filmpjes van Focus-WTV waarin je de sfeer kan opsnuiven rond het bezoekerscentrum en het heiligenmuseum.

De bezieler van het Heiligenmuseum legt in dit filmpje uit wat de reden is voor het ontstaan van het museum en wat je er kan zien:Meer informatie over het bezoekerscentrum en de openingsuren vind je hier.
Meer informatie over het Heiligenmuseum in Lissewege vindt je op de website van VVV Lissewege.

Foto: website VVV Lissewege

Wil je meer weten over de geschiedenis van Lissewege?

Grasduin in onze kennisbank (in opbouw). Wie een bijdrage wilt leveren kan altijd een mailtje sturen naar cunamo@proton.me

Lees een thriller die zich afspeelt in Lissewege

Zoektocht naar de heilige graal van de tempeliers, verborgen symboliek in de kerk, een seriemoordenaar die moordt volgens de 7 hoofdzonden, wat wil je nog meer? Met spotifylijst.

Overnachten

Als je wilt overnachten in Lissewege, kan je kijken op de pagina Overnachten, maar je kan hieronder ook direct zoeken via Trivago voor de beste deal. Vergeet niets op vakantie met de handige checklists van Checklistworld.be.


Voor als je nog meer informatie wilt:

Het Mariabeeld in Lissewege

Het Mariabeeld in Lissewege
>