augustus 26

Beelden in het witte dorp

Dit is een website van een privépersoon. Check voor de actuele situatie van horeca, B&B en data van evenementen de websites of facebookpagina's waarvan de link hier wordt vermeld.

Vanaf het eerste volledige weekend van juli tot en met het voorlaatste weekend van september vindt de beeldenroute ‘Beelden in het witte dorp’ plaats in Lissewege. Een openluchttentoonstelling met werken van meer dan 100 nationale en internationale kunstenaars.

Gratien Dendooven is de bezieler van dit initiatief en komt in onderstaand filmpje aan het woord.

Heel het dorp staat tijdens de beeldroute vol met beelden van allerlei kunstenaars die verschillende technieken gebruiken: steen, arduin, metaal, hout. Er is een variatie aan kunst te bewonderen.

Hier twee filmpjes waarbij kunstenaars zelf aan het woord zijn.

Kunstenaar Frank Ranson

Kunstenaar Theo Claerhout

Ook de kunstgalerijen in het dorp zijn tijdens deze periode open.

Meer informatie over de beeldenroute vind je op de website www.beeldenroute.be. Op deze website kan je ook een plannetje downloaden.

Wil je meer weten over de geschiedenis van Lissewege?

Grasduin in onze kennisbank (in opbouw). Wie een bijdrage wilt leveren kan altijd een mailtje sturen naar cunamo@proton.me

Lees een thriller die zich afspeelt in Lissewege

Zoektocht naar de heilige graal van de tempeliers, verborgen symboliek in de kerk, een seriemoordenaar die moordt volgens de 7 hoofdzonden, wat wil je nog meer? Met spotifylijst.

Overnachten

Als je wilt overnachten in Lissewege, kan je kijken op de pagina Overnachten, maar je kan hieronder ook direct zoeken via Trivago voor de beste deal. Vergeet niets op vakantie met de handige checklists van Checklistworld.be.


Voor als je nog meer informatie wilt:

Het Mariabeeld in Lissewege

Het Mariabeeld in Lissewege
>